HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
user pass

2010. március 10. szerda

Heavy Rain: A dühödt preparátor

Dixie Flatline, 14:08 - PS3 - Játék: Akció - ADATLAP - (39 komment)

A gyűjtői kiadást birtokló Heavy Rain tulajok már kipreparálhatták Madison Paige-pdzsel a feltehetőleg emberre szakosodott preparátort, ám a normál földi halandóknak csak az elkövetkező napokban adatik meg a lehetőség, hogy birtokba vegyék első DLC-t. Ennek örömére a Sony előrukkolt egy tömött csomaggal.

Andy Serkis alteregója azon agyal, hová tűnt a kitömött Gollam.

Hírek & Cikkek \\ Hír hegyek \\ Heavy Rain: A dühödt preparátor
[Beteszem a kedvenceim közé] Oldalak:   1 2
psishock
psishock, a Szamovárorrú Kakasok bolygójának felfedezője

Küldök emilt psishock részére  psishock profilja  psishock kommentjei 

#39 2010. március 12. 15:58 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

ja hogy vicc? akkor bocs hogy megemlítettem, nem esett le elsőre és tényleg tele volt a hócipő, hogy a legtöbb beszélgetésbe valamilyen módon bele kell keverni. :D

A másik, nem felváltani akartam a játékot a Youtube-os videókkal, de egy nagyon jó alternatíva lehet azoknak akik kíváncsiak magára a játékra, de egyáltalán nincs lehetőségük, tervük hozzájutni a hardware-hez, se a játékhoz (belátható időn belül). Nyilván nem egy 100% ugyanolyan feeling, de egy jó rálátásuk lesz mindenre, és a gyomorgörcsölős izgalom nagy része is át tud szűrődni. Azoknak is érdekes lehet akik esetleg 2-3 cím miatt gondolkodtak egy esetleges PS3-ban, de minden egyéb téren PC-ben vagy egyéb platformokban utaznak, és mondjuk nincs lehetőségük pár napos kölcsönbe se szerezni (én pl nem is tervezek vásárolni).

A harmadik tényezőt is eltaláltad, igazán flusztráló tud lenni amikor pl zephyr tesó magyarázni próbálja, hogy én mit kell hogy szeressek, értékeljek a játékban és nekem mi kell, hogy élményt okozzon. Minden egyes embernek megvan egy kialakított ízlése, ki ki a maga módján fogja megtalálni a neki való örömöt, szórakozást minden egyes játékban. :)
Válasz Zoo #37 hozzászólására
mgsfan
A Szent megváltó Topimaci bizalmasa

Küldök emilt mgsfan részére  mgsfan profilja  mgsfan kommentjei 

#38 2010. március 12. 15:23 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Így már tiszta sor, elnézést.:D
Válasz Zoo #34 hozzászólására
Zoo

Küldök emilt Zoo részére  Zoo profilja  Zoo kommentjei 

#37 2010. március 12. 10:48 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Vicc volt, nem ellened irányult, ha pedig irányult is valaki ellen, akkor mindenki ellen ;)

Egyszerűen ahogy rátapintottál a lényegre, teljesen szubjektív, hogy kinek mennyire számít gameplaynek a HR gameplaye, ha a leegyszerűsítésedet ezzel együtt sem tudom nem túlzásnak tartani. Azt pedig, hogy az egyszeri játékosnak mennyire számít, úgyis azután tudja megmondani, ha már kipróbálta a játékot, a YouTube alapján nem. Ergo ha valakit tényleg érdekel a játék, és tényleg türelmes, akkor nem a YouTube-bal logikus kezdenie, helyettesítenie az élményt.

Ráadásul a HR-t tekintve különben is egyedi véleményt képviselsz, elvégre még elő embertől nem hallottam, hogy a Fahrenheit a
misztikus részek
miatt jött be jobban neki. Ezzel véletlenül sem az ízlésedbe kívánok belekötni, csak megjegyeztem.
Válasz psishock #36 hozzászólására
psishock

#36 2010. március 12. 02:26 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

te legalább érzed a lényeged, csak a fanatikus tesók muszáj hogy tekergessék és mély gamer filozófiát vezessenek mindenbe bele =). Egyáltalán nem mostam be a "PC über, Konzol szar (és fordítva)" rettent unalmas cuccost, totál nem értem miért kell minden beszélgetést ezzel mérgezni:
A Sixaxis konzolos, a YouTube PC-s, tehát az utóbbi az összetettebb. Pont.
Konzolon is sokat játszottam régebben (mostanában jóval kevesebbet). Hálistennek vagyok olyan szerencsés, hogy vannak haverjaim akiknek x360-on kívül szinte minden lehetséges megvan, így lehetőségem volt egy csomót ki is próbálni/használni. Kedvenceim az SNES és a Gameboy volt, utánuk a PS2, legkevesebbet Gamecube-al foglalkoztam. A Heavy Reain tipikusan egy interaktív esemény ahogy mondod, gyakorlatilag egy kegyetlen jól megírt sztori, aminek több lehetséges ágát is kidolgozták. Namármost nálam egy jó sztori annyiba ki is merül, hogy lejátszom egy nekem megfelelőnek hitt módszerrel és készen van, esetleg egyes részeknél kipróbálom mik történnek ha máshogy döntök, de soha nem veszem már elő még egyszer, mint a kaland játékokat amiket lejátszottam. Tipikusan olyan játék amit le tudsz játszani 1x és rálátásod van a lényegre, a story amit értékelni kell benne, nincs gyakorlati gameplay mint egy multiplayer vagy arcade cuccnál, a gameplay (a lényegi akciójeleneteknél) itt quicktime gomb nyomogatés és kontroler rázogatás amikor felbiggyen az ikon, hogy "csinádd vazze". Lehet valaki ebbe bele tud mélyfilozófiát is mesélni, hogy nekem ez mennyivel jobb ha én nyomogatom, és siker élményem van meg ilyenek, de nekem dettó be tud görcsölni a gyomrom, ha mellettem irányít valaki, és ugyanúgy látom a képernyőn a heves akciót. Ilyen minimális behatásnál szinte teljesen mind1, hogy én irányítok, vagy más nyomogat (ettől csak a bayonettás 1gomnyomogatós super easy mode kevésbé interaktív egy szinttel). Mint mondtam, ha felkínálnák a lehetőségeket, hogy a dramatikus helyzetekben mit választanék (mint ahogy teszi is a HR pár helyen, és a fahrenheit is), az teljesen kielégítő lenne az interaktív sztori behatás éreztetésére, nem kell ilyen filler quicktime cuccal hígítani, de persze design kérdés, és látom vannak akik élvezik is.
Válasz hawat333 #35 hozzászólására
hawat333
Őrmester

hawat333 profilja  hawat333 kommentjei 

#35 2010. március 12. 01:18 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Pusztán arra akar célozni, hogy a játék lényege, azaz a sztori, átjön.
Az megint más kérdés, hogy az apró kis változtatások adják meg ennek a já... nem is, interaktív filmnek a sava-borsát. De mondjuk egy végigjátszás után az alternatív eseményeket nekem teljesen kielégítő volt megnézni youtube-on, nem éreztem a belső késztetést, hogy ismét a műanyag kis bambaságot rázzam és tekergessem. :)
Válasz mgsfan #33 hozzászólására
Zoo

#34 2010. március 11. 23:57 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Nem kell a rizsa. A Sixaxis konzolos, a YouTube PC-s, tehát az utóbbi az összetettebb. Pont.
Válasz mgsfan #33 hozzászólására
mgsfan

#33 2010. március 11. 23:52 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Pont ez akartam mondani. Most ugye nem azt akarja állítani, hogy ez teljesen ugyanaz, mint amikor a szekvenciák alatt neked kell eltalálnod a gombokat, a sixaxis irányítás, amit sehogy sem lehet utánozni, csak ha te magad csinálod, a döntések megfelelő pillanatban történő meghozása, de még az analog kar kellő lassúsággal, vagy őrült gyorsasággal való tekergetése és mindezek kombinációját nem lehet "utánozni". Ebben az esetben te magad vagy részese, a youtuberól csak néző vagy, össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Ne vicceljünk már, hogy ezt akarjuk a valódi játékhoz hasonlítani, vagy egyáltalán ahhoz hasonlómnak nevezni.:D:D Ezt tényleg komolyan gondolja bárki is?:D:D LOL....... Az élmény legnagyobb részétől megfosztja magát az ember és tényleg csak saját magát csapja be az, aki így éli át és elhiszi, hogy ez ugyanaz volt. Az ilyennek a kezébe nyomán egy fél óra eréig a játékot, hogy meglássa, milyen is igazából, aztán direkt elvenném, hogy menjen a youtebra, mert ugye ez teljesen ugyanaz.:P:P
Válasz zephyr #28 hozzászólására
Zoo

#32 2010. március 11. 22:54 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Régen mi is gyakran felváltva játszottuk a játékokat. A C64-es Test Drive-ban pedig mintegy hot seat módban döntögettük egymás idejét, átlagsebességét, egyike a legszebb "multis" élményeimnek :) (Egy "kicsit" később a Most Wantedre is így kaptam rá, mert alapból nem érdekelt.)

Viszont a Fahrenheit számomra úgy volt hangulatbomba a játékmenetével együtt (sőt, amiatt is), hogy alapvetően nem szeretem a QTE-t, és más esetben inkább kizökkentettek a játékból.
Válasz psishock #31 hozzászólására
psishock

#31 2010. március 11. 20:14 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Zoo: jah, oda dobtam, mivel gyakorlatilag 1 az egyben Fahrenheit-el hasonlitottam ossze, amit PC-n jatszottam és azt is idézi fel bennem, aki játszott vele, az pont arra is számíthat, független hogy ez most only PS3 cucc :). A Heavy Rain-re kölcsön kértem 2 napra a konzolt, egyik nem messze lakó ismerôsömtôl, volt szíves kötélnek állni.

zephyr:
Nope, nem tévedés, a quicktime eventeket eleve utálom, így idegesítô nem kétségbeejtô ha elpuskázom, ami neked feelinget emeli, az nálam rombolja, inkább a megfelelô helyzeteknél egy választás lehetôségével oldottam volna meg, úgy lenne a legtisztább. Dettó mint a Fahrenheitnél, ugyanúgy tudtam élvezni ha a havert néztem hogy játsza, mint amikor én tettem ugyanezt otthon. Sôt, volt hogy többen is játszott felváltva mindenféle játékokat és szintén marhára élveztük. Minél kevesebb az interakció és minél több benne a cinematix, kevésbé és kevésbé számít hogy te nézed vagy játszod. Egy FPS nél, vagy máshol ahol csomó interakció van, és arra épít a játék, természetes hogy jobb feeling játszani, de egy fahrenheit, heavy rain, vagy teszemaszt myst szériák teljesen ok-sak nézve is (bár egy myst be egységekkel tôbb interakció, és csomó agyalás is van a puzzlek miatt, nem egy síma döntés egy adott helyzetben). Geteszted. =)

Dohi:
úgy kell neked, miért vagy annyira parás :D

inkwizitor:
Tudom xD, ezt is végignéztem az esetleges alternatív lehetôségek miatt, hát szín komoly helyeken olyan kommentárokat bevágott hogy csak szakadtam. Pl a rendôrségen kihalgatást követôen, miután már a 2. gyerek veszett el, beszélgetnek a feleségével, a levegô feszült, a feleség ki van akadva és sírva mondja "i miss him so much!". Erre az emberünk bevágja tök lazán kommentárba "which, the dead one, or the missing one?" hát ott esett minden bennem. :D
Zoo

#30 2010. március 11. 19:07 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Ja és igen, _nekem_ van összehasonlítási alapom, mi a különbség a kettő között.

A 'Ki milyen PC-s játékkal játszott[...]' topik alapján neki is van. Bár az nem derül ki egyértelműen belőle, hogy a YouTube-ot érti-e a végigjátszás alatt :)
Válasz zephyr #28 hozzászólására
Dohi

Dohi profilja  Dohi kommentjei  Honlap csekkolása

#29 2010. március 11. 19:00 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

nem kell :P system shock 2 meg undying meg bioshock videokat se nezegetek, pedig egy adag batorsag beszerzese meg neccesebb, mint venni egy ps3-at :)
Válasz psishock #25 hozzászólására
zephyr

Küldök emilt zephyr részére  zephyr profilja  zephyr kommentjei  Honlap csekkolása

#28 2010. március 11. 19:00 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

alami 50+ részes ha jól emléxem, komplett átvisz, és ha nem lenne elég vannak utána alternative gameplay részletek is. Csak ezért ugyan nem kell PS3-at venni. Ez pont az a játék amit elég ha nézel, meg lesz a hatás, a quicktime eventeket meg hozzágondolod hogy te nyomogatod. A gameplay minimális, ezekben és a menet közbeni apró választásokban ki is merül.
Mekkora tévedésben vagy. Tudod ahogy rázod a kontrollert és kétségbeesetten próbálod végrehajtani ami felvillan egy akciójelenetnél, pont ugyanaz az érzés, mintha te bírkóznál vagy verekednél, stb. Ezt ez a videó nem adja át. Azt sem, hogy bizonyos helyeken nem nézel le, vagy nem arra mész, (ami szintén nincs a vieoban) akkor ki lehet hagyni doldokat, ugyanis a játékban nem csak választani kell, hanem mást is.

Amikor csak választani kell azt talán igen, de aki szerint ez helyettesíti a játékot, az csak magát próbálja nyugtatni.

Ja és igen, _nekem_ van összehasonlítási alapom, mi a különbség a kettő között.
inkwizitor
inkwizitor a Szibériai Gyapjasfülű Hómalacok barátja

Küldök emilt inkwizitor részére  inkwizitor profilja  inkwizitor kommentjei  Honlap csekkolása

#27 2010. március 11. 18:47 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

marha jó hozzá a kommentár:D
hawat333
Őrmester

#26 2010. március 11. 15:50 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Az nem meglepő, néha, ha beülünk egy sörözőbe, úgy néznek ránk az emberek, mint ha két ellenséges maffiavezér tárgyalna egymással, ahogyan fogalmazunk :)
@psishock kösz a linket, a taxidermist epizód nekem már kimaradt, mert visszaadtam a masinát, muri volt megnézni
Válasz zephyr #24 hozzászólására
psishock

#25 2010. március 11. 14:51 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

csak Dohinak ^_^

Heavy Rain HD playthrough
http://www.youtube.com/watch?v=Oj35uRbmhhY

valami 50+ részes ha jól emléxem, komplett átvisz, és ha nem lenne elég vannak utána alternative gameplay részletek is. Csak ezért ugyan nem kell PS3-at venni. Ez pont az a játék amit elég ha nézel, meg lesz a hatás, a quicktime eventeket meg hozzágondolod hogy te nyomogatod. A gameplay minimális, ezekben és a menet közbeni apró választásokban ki is merül.
zephyr

Küldök emilt zephyr részére  zephyr profilja  zephyr kommentjei  Honlap csekkolása

#24 2010. március 10. 22:34 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Természetesen az is vagyok, ez csak egy szófordulat, amit sokat használunk, bármit kér az ember kölcsön, legyen az egy cigaretta vagy egy Rolls Royce :)
Rendben, csak furcsa volt ... :D
Válasz hawat333 #23 hozzászólására
hawat333
Őrmester

#23 2010. március 10. 21:13 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Természetesen az is vagyok, ez csak egy szófordulat, amit sokat használunk, bármit kér az ember kölcsön, legyen az egy cigaretta vagy egy Rolls Royce :)
Válasz zephyr #21 hozzászólására
mgsfan

#22 2010. március 10. 20:57 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Így igaz.
Válasz zephyr #21 hozzászólására
zephyr

#21 2010. március 10. 20:47 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Hasonlóan vagyok. Mondjuk épp ezért kölcsön is kértem egy gépet, de hát mázlim volt, hogy találtam egy balekot, aki csak úgy ideadta egy pár napra, játékostul. :)
Nem balek volt az, hanem egy olyan ember aki egy élménnyel gazdagított, kevés ember adja oda csak úgy a cuccait, hálás lehetnél érte.
Válasz hawat333 #15 hozzászólására
Shamandalie
A Morzsológyomrú Rohamgiliszták jó útra térítője

Shamandalie profilja  Shamandalie kommentjei 

#20 2010. március 10. 20:42 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Koszi a valaszt!
Ugy ertettem, hogy ennel olcsobb uzletet. :)
2 helyen is lattam ennyiert, kis felarert singstar mikit meg demot is adnak hozza, de az nem tudom milyen/mennyire jo.

Bizom benne tartjak meg egy darabig a 25k-s arat, ennyit adnek is erte majd a jovoben. Egyebkent is kesz csodanak tartom, hogy ujonnan kapni meg ezt a konzolt, nagyon regen jelent mar meg.

Szerk: jah igen, azert szerettem volna megtudni, mert PS3 topicban lattam, hogy ajanlottak valakinek egy eladot, aki kb 15k-val olcsobban arulta a gepeket. Nyilvan PS2-nel a -15k lehetetlen, mert tisztaban vagyok vele, hogy nem egy (ar)kategoria a PS3-mal.
Válasz mgsfan #19 hozzászólására
mgsfan

#19 2010. március 10. 20:38 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Egy év garis ps2-őt nehezen fog tud ni valaki használtan, mert 1 év gari jár rá újonnan.:) (25 alatt meg nem hiszem, hogy találsz új ps2-őt, az már úgy is nagyon olcsó és a hivatalos! ár alatt van.-ugye a maszekok árulják ennyiért)
Válasz Shamandalie #18 hozzászólására
Shamandalie
A Morzsológyomrú Rohamgiliszták jó útra térítője

Shamandalie profilja  Shamandalie kommentjei 

#18 2010. március 10. 20:28 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

marpedig en kikerulom. hacsak nem fejleszt a qd meg vagy 3 ps3-only jatekot, mely esetben a ps4 kijovetelekor ujitok egy ps3-at olcsoer', meg ezt a nehany jatekot :)
Nekem kozeli-tavoli tervem egy vadiuj PS2 (25k boltban, es nem akarok elfustolest hasznalt miatt), mivel arra mar tok olcso (1-2k korul) a legtobb jatek hasznaltan. :D
Jah, ha ennel olcsobban tud valaki uj, min 1 ev garis PS2-t, az ne kimeljen, kivancsi vagyok mennyi az alja. :)
Válasz Dohi #14 hozzászólására
hawat333
Őrmester

#17 2010. március 10. 19:26 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Az hétszentség, az utcámban lakó gyerekek egy csokornyi új kifejezést tanultak, miközben tanulgattam a kezelést :)
Főleg, hogy a karaktereknek lehetett valami step táncos felemenőjük, legalábbis egy-egy szituációban sokat roptam, mire eltaláltam, amit akarok.
Válasz Dohi #16 hozzászólására
Dohi

Dohi profilja  Dohi kommentjei  Honlap csekkolása

#16 2010. március 10. 18:41 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

most az egyszer sajnalom, hogy nincsenek ismeroseim, es nekik nincs ps3-uk :) bar valszeg vennem kene a jatek utan legalabb 1 uj kontrollert az illetonek, mert betanulas es anyazas kozben biztos szet talalni esni vagy hasonlo.
Válasz hawat333 #15 hozzászólására
hawat333
Őrmester

#15 2010. március 10. 18:39 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Hasonlóan vagyok. Mondjuk épp ezért kölcsön is kértem egy gépet, de hát mázlim volt, hogy találtam egy balekot, aki csak úgy ideadta egy pár napra, játékostul. :)
Válasz Dohi #12 hozzászólására
Oldalak:   1 2
Hírek & Cikkek \\ Hír hegyek \\ Heavy Rain: A dühödt preparátor

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

- 1997-2010 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek