HARDWiRED Szalonna Álcázó Központ, játékok, PC, Wii, PlayStation, PS2, X360, PS3, Playstation 3
user pass

2009. április 9. csütörtök

Perpetuum: Magyar MMORPG zártkörű bétateszt

, 10:06 - PC - : - ADATLAP - (122 komment)

(HW Insider) Nagy örömünkre szolgál, hogy majdnem 4 év folyamatos fejlesztés eredményeképpen bejelenthetjük: az első magyar MMORPG elindult. A Microsystem Gaming Solutions 2005 nyarán kezdte meg a játék fejlesztését. A fejlesztők magját a demoscene világhírű szereplője, a Conspiracy csapat alkotja.

A Perpetuum egy teljesen perzisztens MMO világ. A játékosok irányítják a gazdasági és politikai eseményeket. A nyersanyagok kitermelése, a gyártási folyamatok fejlesztése, a logisztika, valamint ezek hadi védelme mind olyan feladat, aminek hatékony ellátása komoly specializációt igényel.

Perpetuum: Magyar MMORPG tréler
720p

A történet 2200 körül, egy távoli bolygón - a Nián - játszódik. A szuperkapitalistává alakult emberiség egy új technológiával kinyitja a világegyetem kapuit. A mesterségesen nyitott féregjáratokon át azonban, kizárólag elemi méretű tárgyak, információ és energia áramolhat. A tudományos előrelépés magával hozza Nia, a földszerű bolygó és annak robotszerű életformáinak, valamint a planéta kimeríthetetlen energiaforrásainak felfedezését..

A Földet irányító megavállalatok mindenható szövetsége a Szindikátus. A Nia infrastruktúrájának egy kis része fölött nanorobotokkal, azokat vírusként megfertőzve, átveszik az irányítást. A vállalkozás neve: Perpetuum Projekt. E távoli világ fejlesztésére és kiaknázására keres a Szindikátus Perpetuum Ügynököket. Akit egyszer rákapcsolnak a Projekt hatalmas informatikai infrastruktúrájára, annak végleg le kell mondani evilági énjéről, és örök életét a Perpetuum világának dedikálni.

Mivel a neuronintegráció egy rendkívül veszélyes - rendszerint halállal végződő - esemény, a Szindikátusnak kevés lehetősége van az Ügynökök felügyeletére, de amíg az energia folyik a Föld felé, más nem is fontos neki. Minden Ügynök maga dönti el, a Projekt részében milyen szerepet kíván vállalni. Az új területek megszerzése, a meglévő infrastruktúra építése, a nyersanyag kitermelés, a gyártás, a technológiák fejlesztése, a kereskedelem, vagy akár a cégmenedzsment, mind nyitott lehetőségek számukra.

A játék jelenleg a zárt béta teszt stádiumban van, de amint stabilizálódik a szerver és a kliens program, megnyitjuk a kapuinkat a széles nyilvánosság előtt. Jelenleg profi MMORPG játékosokat engedünk be kis számban. Akik esetleg most elutasító levelet kapnak, ne aggódjanak, nemsokára meghívjuk őket!  Főoldal. (Maros Dávid)

Hírek & Cikkek \\ Hír hegyek \\ Perpetuum: Magyar MMORPG zártkörű bétateszt
[Beteszem a kedvenceim közé] Oldalak:   1 2 3 4 5
leviske
Harci szőrzet elemző

Küldök emilt leviske részére  leviske profilja  leviske kommentjei 

#122 2009. április 11. 16:14 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Egyetlen dolog tántoríthat el a kipróbálásától, ha EVE szerű lesz a karakter fejlődés - idő alapú.
Pedig írták is az oldalon, hogy időalapú lesz... :)
Válasz Samok #121 hozzászólására
Samok
Egyre finomabb a kolbászos pörkölt

Küldök emilt Samok részére  Samok profilja  Samok kommentjei 

#121 2009. április 11. 13:16 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Tuti kipróbálom! Web oldal szerint az irányításban van lehetőség a szokásos WASD-ra, ami pl a sokat emlegetett EVE-ből erősen hiányzik.

Az is tetszik az irányítási koncepcióban, hogy a robot a kamerával fordul. Így kialakulhatnak érdekes taktikák a meglepetésszerű támadásra ill. a kicsi de gyors mindig hátulról támadó csapatok.

Nem igazán látom még a kitermelés és építkezés meg hasonló müveletek miképpen lesznek megoldva.

Grafika szerintem OK - szeretném, ha a várhatóan nagyobb csapatokkal lebonyolított csatákban nem a gépem zakkanna meg.

Egyetlen dolog tántoríthat el a kipróbálásától, ha EVE szerű lesz a karakter fejlődés - idő alapú.
Magon
Őrmester

Magon profilja  Magon kommentjei 

#120 2009. április 11. 00:17 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Még a multis-shard rendszerek sem tudnak mit kezdeni azzal, ha a játékosok gyülekezni kezdenek, és jön a lagfest...
Azért vannak erre módszerek, legegyszerűbb a csomópontok instance-olása, lásd Conan vagy RoM. Ez bármit nem old meg, de a legfontosabb issue-t igen, amikor a főbb városok játszhatatlanok.
Válasz Cifu1978 #118 hozzászólására
leviske
Harci szőrzet elemző

Küldök emilt leviske részére  leviske profilja  leviske kommentjei 

#119 2009. április 10. 23:03 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Akkor feltételezem a leállás indoka titkos. :) Vagyis abból ítélve, hogy nem válaszoltál :))
Válasz kismalacka hey hay #103 hozzászólására
Cifu1978
100 hozzászólás! Mazsolafalók már tisztelnek

Cifu1978 profilja  Cifu1978 kommentjei 

#118 2009. április 10. 22:44 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

A legfőbb probléma a single shard rendszerrel, hogy vagy felülről vezérlik a bizonyos régiók játékosszámát (lezárva az adott régiót, ha túl sok játékos akarna bemenni), vagy durva lagokkal kell a játékosoknak szembenézni, ha belépnek egy olyan régióba, ahol több száz, több ezer játékos tartózkodik egyszerre. Az EVE mindkettőre példa.

Még a multis-shard rendszerek sem tudnak mit kezdeni azzal, ha a játékosok gyülekezni kezdenek, és jön a lagfest...
Magon
Őrmester

Magon profilja  Magon kommentjei 

#117 2009. április 10. 17:30 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Akkor jól értettem. Szóval az Eve-n kívűl nagyon kevés single shard világgal találkoztam (mondjuk a GW ilyen, bár az inkább egyfajta extrém battlenet, technológiailag), sőt így hirtelen egyet se tudnék mondani (kíváncsi lennék rá, természetesen nem állítom, hogy nincs!), ellentétben multi shard-ossal az Eve óta is Dunát lehet rekeszteni. (Csak a nagyobb nevek között hirtelen válogatva: LotRO, Conan, WAR vagy a nagy reménységnek kikiáltott Aion, hogy a jövőbe is nézzünk.)
Őszintén szólva az Eve technológiája a környezet miatt működhet, péel fantasy környezetben ezt ebben a formában szinte reménytelen megcsinálni, bár nyilván lehetne ötletelni. Mindazonáltal azt nagyon erősnek tartom kijelenteni, hogy lejárt a multi shard MMOk ideje, de várom a példákat, amik megcáfolnak. :)
Válasz Prince Tybalt #111 hozzászólására
goq666
goq666 a Rettentően Ijesztő Csirkemalacok idomára

Küldök emilt goq666 részére  goq666 profilja  goq666 kommentjei  Honlap csekkolása

#116 2009. április 10. 17:29 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

A lényeg, hogy a túlfizetett "sztárok" nem kapnak annyi gázsit.
Válasz Cifu1978 #112 hozzászólására
zeus117
Man in Black élenjáró ügynöke

Küldök emilt zeus117 részére  zeus117 profilja  zeus117 kommentjei 

#115 2009. április 10. 16:08 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Csak a lényeget nem írtad le :)
JAMES CAMERON ősidők óta dédelgetett földönkívüli világot fog elénk tárni.
Válasz Inquisitor #114 hozzászólására
Inquisitor
Inquisitor tábornagy

Küldök emilt Inquisitor részére  Inquisitor profilja  Inquisitor kommentjei 

#114 2009. április 10. 15:54 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

OFF: Egy film, ami után már senki "sem fog emlékezni a Star Wars"-ra ... Hehehe. ;)
Van a filmes fórumban külön topikja. Nagyon top secret, alig van kilopott kép, nincs még teaser se belőle, stb.
A film majd' teljes hosszában végig van CGI benne, a díszletek majdnem 100%-ban, a "szereplők" meg ha jól tudom olyan 60%-ban CGI-vel készültek.
Válasz PHX #113 hozzászólására
PHX

PHX profilja  PHX kommentjei 

#113 2009. április 10. 15:17 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Mos'má valaki mondja meg nekem, mi az az Avatar...
Cifu1978

Cifu1978 profilja  Cifu1978 kommentjei 

#112 2009. április 10. 14:58 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Reméljük az AVATAR ezt megváltoztatja ^^
A sztárok meg mehetnek végre a helyükre: kapálni.
Aha. A legjobb példa, tényleg. :)

Az Avatar költségvetése 200 millió US$ felett van már, és PR-re még alig költöttek. Mellesleg pedig a színészekre így is szükség lesz, legalább hangszínészekre, akik a hangjukat kölcsönzik a CGI karaktereknek... :)
Válasz goq666 #98 hozzászólására
Prince Tybalt
Prince Tybalt, a Cyberspace szamurája

Küldök emilt Prince Tybalt részére  Prince Tybalt profilja  Prince Tybalt kommentjei  Honlap csekkolása

#111 2009. április 10. 14:02 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Ne beszélj faszságokat. A multi shard, statikus MMO-k ideje lejárt a WoW-val.
Ezt kifejtenéd? Nem akarok belekötni, ameddig lehet, hogy nem jól értem mire gondolsz :P
Szimplán arra gondolok, hogy a sok szerverre szétosztott, statikus, játékos által nem befolyásolható világgal és környezettel megáldott játékok csúcspontja a WoW, sok újdonságot már nem lehet ebben a kategóriában alkotni.

Míg a jövő a sandbox játékoké, ahol egy világ van, mindenki abban játszik (single shard) és a világ minden paramétere játékosok által vezérelt, módosítható, megváltoztatható. Ehhez legközelebb eddig az EVE jutott és azt gondolom, hogy a Blizzard köv. MMO-ja is sandbox lesz a maga módján.

Nyilván mások a volumenek egy ilyen sikeres játékfejlesztő cég esetében, ezért a technológia miatt valószínüleg kell majd kompromisszumokat kötni, míg kisebb játékok esetében gátlástalanul lehet majd progresszívkodni.
Válasz Magon #67 hozzászólására
Vizibus
Epertorta-radar kezelő

Vizibus profilja  Vizibus kommentjei 

#110 2009. április 10. 14:01 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Valahogy olyan izé...suta. Mint amikor a gyerkőc legózik: ide is teszek egy bigyót, meg oda is, meg oda is, a vége meg egy nagy, alaktalan massza.
Nem érzem a koncepciót.
Ilyen "húzogatom a vonalakat, oszt majd lesz belőle valami, hű, ez tök jó lett, használjuk fel valamire"-stílus.
kismalacka hey hay
kismalacka hey hay, a nagyhírű konzol-Cowboy

kismalacka hey hay profilja  kismalacka hey hay kommentjei 

#109 2009. április 10. 12:16 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

én elhiszem ,mert messza van az a kurva jotol azért:)
de elmegy , be ne rágjál
CW, ezzel kezdted.
Én nem írtam hogy jó művészileg... te meg mégis ezzel vitatkozol...

Félelmetes az emberek vitakultúrája...
Válasz CodeWarrior. #104 hozzászólására
CodeWarrior.
CodeWarrior. tábornagy

Küldök emilt CodeWarrior. részére  CodeWarrior. profilja  CodeWarrior. kommentjei 

#108 2009. április 10. 12:05 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

arrol biza, elég szegényes a forma és szin világ
az engine tecnikai oldala részlet kérdés, amugy se az a jo engine ami minden szart tud, legalábbis ez az elvem
Válasz kismalacka hey hay #107 hozzászólására
kismalacka hey hay

#107 2009. április 10. 12:03 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

látok mindent :), a conceptes csávo hiányzik nekem
gondolom arra nem vot zseton
tehát az art részéről beszélsz...
Válasz CodeWarrior. #106 hozzászólására
CodeWarrior.
CodeWarrior. tábornagy

Küldök emilt CodeWarrior. részére  CodeWarrior. profilja  CodeWarrior. kommentjei 

#106 2009. április 10. 11:59 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

látok mindent :), a conceptes csávo hiányzik nekem
gondolom arra nem vot zseton
Válasz kismalacka hey hay #105 hozzászólására
kismalacka hey hay

#105 2009. április 10. 11:56 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

de elmegy , be ne rágjál
így ránézésre látod a technikát mögötte? :)
Válasz CodeWarrior. #104 hozzászólására
CodeWarrior.
CodeWarrior. tábornagy

#104 2009. április 10. 11:40 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

de elmegy , be ne rágjál
Válasz kismalacka hey hay #103 hozzászólására
kismalacka hey hay

#103 2009. április 10. 11:28 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

A Most Wantednél dolgoztam és ott készült a - szerintem - legkomolyabb magyar játék project, bár sajnos leállították... de abból elég jól tudom becsülni hogy mi mennyibe kerülhet. http://www.etyekfilm.hu/mweworks/
Szóval továbbra is tartom amit írtam.
De részletezhetem is. :)
ezen mennyien dolgoztatok, és mennyi ideig? már ha szabad ilyet kérdezni?
Hát nem tudom szabad-e, majd rákérdezek.
De szerintem sokan el se hinnék hogy a grafikát milyen kevesen csináltuk...
Válasz TerekG #99 hozzászólására
kismalacka hey hay

#102 2009. április 10. 11:27 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

A Most Wantednél dolgoztam és ott készült a - szerintem - legkomolyabb magyar játék project, bár sajnos leállították... de abból elég jól tudom becsülni hogy mi mennyibe kerülhet. http://www.etyekfilm.hu/mweworks/
azert en ismerem a digital reality par jatekat amiket a kedvencek kozott tartok szamon ^^.
technikailag értettem
Szerintem meg ez volt a legkomolyabb project, technikailag is (igaz vagy 2 évvel korábban):

http://well.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=14 987

De tény, hogy a MW-s cucc is igéretes volt. Aki nem tudná miről van szó:

http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=210 59
Igen, lehet hogy igazad van! De majd megtárgyalom a volt Cleverses ismerősömmel. :) (Aki amúgy az MW project grafikai anyagának is egy jó részét csinálta).

Amúgy az MW-s anyag Hardwiredes videója elég régi állapotot tükröz, annál a végeredmény sokkal jobb volt, sajnos videó nem készült róla... :(
Válasz Atlantis #101 hozzászólására
Atlantis
Újkrumpli

Atlantis profilja  Atlantis kommentjei 

#101 2009. április 10. 09:56 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

azert en ismerem a digital reality par jatekat amiket a kedvencek kozott tartok szamon ^^.
technikailag értettem
Szerintem meg ez volt a legkomolyabb project, technikailag is (igaz vagy 2 évvel korábban):

http://well.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=14 987

De tény, hogy a MW-s cucc is igéretes volt. Aki nem tudná miről van szó:

http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=210 59
Válasz kismalacka hey hay #93 hozzászólására
damaniac82
Man in Black élenjáró ügynöke

Küldök emilt damaniac82 részére  damaniac82 profilja  damaniac82 kommentjei  Honlap csekkolása

#100 2009. április 10. 09:43 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Azt irtak lesz pvp arena... na most egy arena jellegu harcban nem sok hangsuly van a large-scale taktikan...
Hát nézt meg az eve-t, ott is vannak pvp (akár közeli) harcok mégis kimerül taktikusgombnyomogatásban a dolog és sokan élvezik is. Símán eltudnám képzelni hogy erre építenek, a különbség annyi hogy itt felpakkolod a mech-edet és nyomulsz, ott meg az űrhajóddal tetted ugyanezt, gyakorlatilag csak a helyszín más, a rendszer tök ugyanaz. Ha így lesz, a mechwarriorosok nem fogjá élvezni (én sem élveztem az eve-t pár hét után sem, nagyon vontatott a harcmenet), maguk az evesek meg gondolom maradnak az eve-nél.
Haat, van logika abban amit mondasz, de nekem az arenarol meg mindig ilyen dogfight ugrik be, ahol nem vagy minimalisan szamit a kornyezet, csak loj, mielott ok lonek es max azon van a hangsuly, hogy mit losz es mivel, meg mivel veded ki az o loveseit :)

Tudom, dream on :) Na mindegy, meglatjuk...
Válasz psishock #34 hozzászólására
TerekG
Topimaci felderítőszázad taktikai tisztje

TerekG profilja  TerekG kommentjei 

#99 2009. április 10. 08:09 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

ezen mennyien dolgoztatok, és mennyi ideig? már ha szabad ilyet kérdezni?
Válasz kismalacka hey hay #91 hozzászólására
goq666
goq666 a Rettentően Ijesztő Csirkemalacok idomára

Küldök emilt goq666 részére  goq666 profilja  goq666 kommentjei  Honlap csekkolása

#98 2009. április 10. 07:46 Vörös riadó! Értesítem a moderátort!    Válasz az eredeti szöveg beidézésével Válasz erre

Reméljük az AVATAR ezt megváltoztatja ^^
A sztárok meg mehetnek végre a helyükre: kapálni.
Válasz Vice #97 hozzászólására
Oldalak:   1 2 3 4 5
Hírek & Cikkek \\ Hír hegyek \\ Perpetuum: Magyar MMORPG zártkörű bétateszt

HARDWiRED™

Szalonna álcázó központ

- 1997-2010 © Minden Jog Fenntartva!

Video és számítógépes játék centrum -

PC Xbox 360 PS3 Wii Playstation 2 PS2 Mozi Trailer 3D Képek